neděle 20. března 2016

Jablečný koláč s ovesnou drobenkou

Když víte, že vás čeká vzácná návštěva, která má nejraději koláče s jablky, pak je jasnou volbou tento vláčný jablečný koláč s křupavou drobenkou z ovesných vloček :-).
 
 
Ingredience na korpus:
 
120 g másla
1/2 hrnku třtinového cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
lžička mleté skořice
1 hrnek špaldové mouky
 
Ingredience na jablkovou náplň:
 
3 střední jablka nastrouhaná nahrubo
⅓ hrnku třtinového cukru
1 vrchovatá lžíce špaldové mouky
lžička skořice
 
Ingredience na drobenku:
 
¼ hrnku másla
½ hrnku třtinového cukru
1 hrnek ovesných vloček
⅔ hrnku špaldové mouky 
lžička skořice
 
Připravíme si formu o velikosti 20 x 20 cm a předehřejeme troubu na 180 °C. V kastrolku rozehřejeme máslo a nalijeme do mísy. Přisypeme cukr a ostatní ingredience na těsto. Dobře zamícháme a vložíme do formy. Pečeme cca 15 minut. Mezitím si připravíme jablečnou směs. Smícháme jablka, cukr, mouku a skořici v horkovzdorné nádobě. Vložíme do mikrovlnky na nejvyšší stupeň na 5 minut. Zamícháme a na chvilku odložíme bokem.V druhé míse smícháme máslo, cukr, vločky, mouku a skořici, dokud se nevytvoří drobenkovitá struktura. Jakmile uběhne 15 minut pečení, rovnoměrně potřeme korpus jablečnou směsí a vršek posypeme drobenkou. Pečeme dalších 18 až 20 minut dozlatova. Až budeme koláč podávat, můžeme ho ještě přelít javorovým sirupem a poprášit skořicí.
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat