neděle 20. března 2016

Jemný koláč s mascarpone a oříšky

Kombinace korpusu z másla, čokoládových Bebe sušenek a krému z mascarpone a tvarohu nedělá tento koláč úplně fit, ale pro hřešící dny je jako dělaný :-P. Jemná chuť mascarpone, která se rozplývá na jazyku společně s pekanovými oříšky a javorovým sirupem.....foodgasm je asi to slovo, které ho vystihuje úplně nejlépe :-)
 
 
Ingredience na korpus:
 
6  balení čokoládových Bebe sušenek
50 g másla
200 ml sójového mléka
 
Ingredience na krém:

2 x 250 g mascarpone
1 polotučný tvaroh
1 hrnek kokosového cukru
2 vejce
lžička mleté skořice
lžička vanilkového extraktu
 
pekanové ořechy, plátky mandlí
 
Čokoládové sušenky rozmixujeme najemno v mixéru, přidáme půl hrnku kokosového cukru, rozpuštěné máslo a mléko a zamícháme. Celou hmotu poté vtlačíme do máslem vymazané dortové formy. Mezitím si ve velké míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, vejci, zbylým cukrem, skořicí a vanilkou. Krém natřeme na korpus a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 ° cca 45 minut. Mezitím si nasucho na pánvičce opražíme pekanové ořechy a plátky mandlí. Jakmile je koláč upečený, necháme ho zchladit, dozdobíme ořechy, přelijeme javorovým sirupem a dáme vychladit do lednice.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat