úterý 8. března 2016

Srdíčkový guláš

Tento recept bude hlavně pro milovníky vnitřností. Hlavní složkou receptu jsou totiž srdíčka a játra. O játrech a celkově většině vnitřností se říká, že jsou velmi zdravé a speciálně játra obsahují velké množství vitamínů, jako je vitamín A, mnoho železa, zinku i kyseliny listové. Objevují se ale také takové názory, že játra obsahují tolik nebezpečných látek pro lidský organismus, že bychom je do jídelníčku příliš zařazovat neměli. Ale v přiměřeném množství, jednou za čas určitě neublíží, navíc ačkoliv se to nemusí zdát, tento guláš je fakt chuťovka :-).



Ingredience:

1 vanička kuřecích srdíček
1 vanička kuřecích jater
1/2 cibule
1/2 plechovky loupaných rajčat
5 větších žampiónů
olej
sůl
provensálské koření

Postup:

Nakrájíme si na kousky játra a srdíčka na kolečka. Na kapce oleje zapěníme v hlubší pánvi do zlatova nakrájenou cibulku a vložíme pokrájená srdíčka. Orestujeme, přidáme na plátky nakrájené žampióny, posolíme a posypeme provensálským kořením, podlejeme a necháme půl hodinky dusit. Po půl hodince přidáme ke směsi rajčata a játra a ještě cca 10 minut pokračujeme v dušení. Na závěr je možné taky udělat tzv. srdíčka na smetaně a do směsi přidat zakysanou smetanu. Hotový guláš můžeme podávat např. s bramborovým knedlíkem nebo s chnocchi, kuskusem nebo bulgurem.  

 



Žádné komentáře:

Okomentovat