pondělí 18. dubna 2016

Jahodový cheesecake

Nepatří mezi nejzdravější, jeho příprava taky není úplně nejjednodušší a nemůžete si ho sníst hodinu po upečení. Ale na tento jahodový kousek se vyplatí počkat...je naprosto luxusní, svěží a parádně se rozplývá na jazyku.
 
Ingredience na korpus:
 
250 g bebe sušenek máslových
špetka soli
60 g rozpuštěného másla
 
Ingredience na náplň:
 
900 g lučiny pokojové teploty
100 g kokosového cukru
špetka soli
2 lžičky vanilkového extraktu
4 velká vejce
160 ml zakysané smetany
160 g smetany ke šlehání
 
Ingredience na krém:
 
475 ml zakysané smetany
35 g vanilkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
 
čerstvé jahody na dozdobení, 1 pytlík červené dortové želatiny
 
 
Postup:
 
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nadrcené sušenky smícháme se solí a přilejeme rozpuštěné máslo. Promícháme a směs natlačíme na dno dortové formy. Dáme péct na 10 minut, potom vyndáme a necháme zchladnout. Snížíme teplotu v troubě na 160 °C. Do velké mísy vložíme lučinu a dobře ji rozšleháme. Přidáme cukr, vanilku, vejce, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání a pokračujeme ve šlehání. Náplň vylijeme na korpus a dáme péct na 1 hodinu. Po upečení dáme vychladnout do lednice cca na další hodinku a připravíme si krém vyšleháním zakysané smetany, cukru a vanilkového extraktu, kterým potřeme vychladlou náplň. Nakonec si podle návodu připravíme želatinu, nakrájíme jahody na kolečka, poklademe jimi krém a zalijeme vlažnou želatinou. Takto hotový cheesecake vložíme na noc do ledničky. Dobrou chuť :-)
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat