sobota 5. března 2016

Tvarohový koláč s broskvemi

Pokaždé, když jdu nakupovat do Alberta, obhlížím stojan s recepty, jestli náhodou neobjevím něco zajímavého. Někdy se podaří, někdy zase ne, ale před pár lety, když Albert začal s touto vychytávkou, jsem objevila tento skvělý, jednoduchý a chutný recept. Trošku jsem si ho upravila do zdravější verze a chci se s vámi o něj podělit, protože spojení tvarohu a ovoce nikdy nezklame.


Ingredience na těsto:
  • 100 g špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 60 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 1 vejce
Ingredience na náplň:
  • 1 plechovka kompotovaných broskví pokrájených na hrubší plátky
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 zakysaná smetana nebo pokud budete chtít jemnější náplň tak 1 mascarpone
  • 2 vejce
  • 30 g třtinového nebo kokosového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
Postup:

Troubu si předehřejeme na 1700C. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, rozpuštěným máslem, cukrem a uhněteme těsto. Vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a dáme péct na cca 25 minut dokud těsto nezezlátne. Na upečený korpus poklademe nakrájené broskve a zalijeme směsí tvarohu, zakysané smetany/mascarpone, vajec a obou cukrů, kterou jsme si mezitím pečlivě zamíchali a pečeme dalších 50 minut. Necháme vychladnout při pokojové teplotě, vložíme na hodinku až dvě do ledničky a pak podáváme.


Žádné komentáře:

Okomentovat