středa 30. března 2016

Hruškové mini bábovičky

Hrušky, oříšky, sirup a skořice...čichám čichám podzim, ale proč si vlastně tyto podzimem vonící bábovičky neudělat i teď na jaře že :-). Navíc jde hrušky nahradit jakýmkoli sezónním ovocem dle vaší chuti.
 

 
Ingredience na 6 báboviček:
 
250 g špaldové mouky
190 g másla
2 vejce
150 ml mléka
1 bio vanilkový cukr
50 kokosového cukru
1 sáček kypřícího prášku
2 zralé hrušky
citrónová šťáva
50 g vlašských ořechů
sirup na přelití, skořice
 
Postup:
 
Máslo, vejce, cukr a vanilkový cukr utřeme do nadýchané pěny. Přidáme mléko, mouku a kypřicí prášek a nakonec vmícháme na kostičky nakrájené hrušky pokapané citronovou šťávou. Připravené těsto vložíme lžící do mini silikonových báboviček (nebo formiček na muffiny)  a posypeme je sekanými ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova cca 30 minut. Nakonec můžeme přelít javorovým sirupem a posypat skořicí.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat